۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد
English
دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت دفتر پدافند غیر عامل دفتر پدافند غیر عامل
صفحه اصلی
آيا اينستاگرام از كاربران خود جاسوسي مي‌كند؟
شبكه اجتماعي اينستاگرام يك انتخاب فوق‌العاده براي طراحي زندگي شما و نشان دادن مهارت‌هاي عكاسي‌تان است. اگر شما فردي علاقه‌مند به هنر باشيد قطعا از فيلتر‌هاي گوناگوني كه اينستاگرام براي تصاوير ارائه مي‌دهد، استفاده كرده‌ايد.
 
 
آيا اينستاگرام از كاربران خود جاسوسي مي‌كند؟
 

اما از زماني‌كه در سال 2012 اين شبكه اجتماعي پرطرفدار توسط فيس‌بوك خريداري شد، برخي از كاربران به آن مشكوك شدند. در حالي‌كه اينستاگرام يك شبكه اجتماعي مخرب نيست، اما كاملا باورپذير است كه از اطلاعات شما به‌منظور جاسوسي استفاده مي‌كند. در اين گزارش قصد داريم تا بيشتر به اين موضوع بپردازيم؛ با ما همراه باشيد.

پيگيري به موقع (Timely Tracking)

به نظر مي‌رسد اين ويژگي كه به‌تازگي به اينستاگرام اضافه شده، كاملا نگران‌كننده است؛ به‌ويژه به دليل اين‌كه به‌صورت پيش‌فرض فعال شده است. اين ويژگي اجازه مي‌دهد تا دوستان شما آخرين فعاليت‌تان در اينستاگرام را ببينند.

به نظر مي‌رسد كه اين ويژگي در مورد همه كاربراني كه با آن‌ها در ارتباط هستيد، اعمال نمي‌شود و خوشبختانه فقط به حساب‌هايي كه شما را دنبال مي‌كنند (به‌عنوان مثال ليست پذيرفته شده دوستان شما) اعمال مي‌شود. با اين حال، اينستاگرام عادت‌هاي روزانه شما را رديابي مي‌كند و مي‌تواند به ديگران نيز اجازه دهد تا اين كار را انجام دهند.

به نظر شما درباره اين مشكل چه كاري مي‌توان انجام داد؟ خوشبختانه، اكنون كه شما در مورد اين موضوع اطلاعاتي را بدست آورده‌ايد، مي‌توانيد آن را غير فعال كنيد. براي انجام اين كار كافي است به قسمت تنظيمات (Settings) برويد و گزينه وضعيت نمايش فعاليت (Show Activity Status) را به حالت off تغيير دهيد. توصيه مي‌شود به فالور‌هاي خود نيز هشدار دهيد؛ چراكه همان‌طور كه پيش از اين نيز پيش‌بيني شده است، بسياري از افراد بدون شك از حالت پيش‌فرض آن اطلاعي ندارند.

مكان‌هاي برچسب‌گذاري شده جغرافيايي (Geotagging Locations)

به‌طور مشابه، هنگامي‌كه برخي مكان‌هاي خاص در اينستاگرام آپلود مي‌شوند، احتمال مشكل‌ساز بودن آن‌ها نيز بيشتر است. سايت‌هاي رسانه‌هاي اجتماعي مانند اينستاگرام، فيس‌بوك و توئيتر به‌عنوان يك اقدام امنيتي، در هنگام انتشار محتوا اطلاعات EXIF ​​را حذف مي‌كنند.

فرمت فايل تصوير قابل تعويض موسوم به Exif، يك استاندارد است كه فرمت‌هاي تصوير، صدا و تگ‌هاي اضافي مورد استفاده توسط دوربين‌هاي ديجيتال از جمله گوشي‌هاي هوشمند، اسكنر‌ها و ساير سيستم‌هايي كه فايل‌هاي تصويري و… را مشخص مي‌كند. خوشبختانه به هيچ‌وجه نمي‌توان فرا داده‌هاي EXIF ​​كه يك‌بار حذف كرده‌ايد را بازيابي كنيد؛ اما اين بدان معني نيست كه اينستاگرام از موقعيت مكاني شما اطلاع ندارد.

اول از همه بايد بدانيد كه انتخاب با شماست كه موقعيت مكاني خود را به اشتراك بگذاريد يا خير. پس از اضافه كردن يك عكس، مي‌توانيد روي افزودن محل كليك كنيد، همچنين مي‌توانيد پيشنهادات ارايه شده را نيز بررسي و در نهايت روي گزينه اشتراك‌گذاري (Share)، ضربه بزنيد. شايد انجام اين كار براي برخي از كاربران بسيار دلپذير باشد، اما اگر چنين نيست، بايد توجه داشته باشيد كه ممكن است اينستاگرام به جي‌پي‌اس تلفن‌همراه و يا تبلت شما دسترسي داشته باشد و يا استوري‌هاي اينستاگرام، شما را از طريق استفاده از هشتگ، به اعلام مكاني كه در آن حضور داريد، تشويق كند.

با انجام اين كار مجددا، شما نشانه‌هايي را منتشر مي‌كنيد كه از خانه دور هستيد و اين كاملا غير منطقي و خطرناك است. يك‌بار ديگر مي‌توانيد اين گزينه را نيز براي خودتان امتحان كنيد. كافي است به سايت iknowwhereyourcatlives.com مراجعه كنيد. اين يك سايت به‌ظاهر ساده و غريب است كه نشان مي‌دهد چگونه به‌راحتي مي‌توانيد به داده‌هاي آنلاين دسترسي پيدا كنيد.

به نظر شما در اين شرايط چه‌كاري مي‌توانيد انجام دهيد؟ فقط كافي است كمي دقت كنيد كه كه شما با برچسب‌گذاري‌هايي كه مي‌كنيد، ممكن است چه نوع پيامي را در اختيار غريبه‌ها قرار دهيد. اگر از برنامه اينستاگرام استفاده مي‌كنيد مطمئن شويد كه به جي‌پي‌اس شما دسترسي ندارد. به‌عنوان مثال، در اپل، كافي است به قسمت تنظيمات (Settings) رفته و از بخش حريم خصوصي (Privacy)، گزينه خدمات (Location Services) را انتخاب كنيد. همچنين در دستگاه‌هاي اندرويدي كافي است از قسمت General، گزينه Settings و سپس Location را انتخاب كنيد.

بررسي كنيد و ببينيد كدام‌يك از برنامه‌هاي نصب شده روي تلفن‌همراه‌تان مي‌توانند به موقعيت مكاني شما دسترسي داشته باشد، سپس آن را غيرفعال كنيد.

دسترسي به مخاطبين شما

حال كه تنظيمات موقعيت مكاني را ويرايش كرديد، جالب است بدانيد كه برنامه‌هايي نيز هستند كه به مخاطبين شما دسترسي دارند. بسياري از آن‌ها اين كار را به‌صورت غيرمخرب انجام مي‌دهند، و صرفا به‌عنوان وسيله‌اي براي ايجاد يك شبكه از دوستان مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

اين يك روش ساده است كه اينستاگرام براي پيدا كردن مخاطبان شما از آن استفاده مي‌كند، اما در واقع شما اجازه مي‌دهيد تا اين برنامه تمام جزئيات مربوط به مخاطبين‌تان را مشاهده كند. به‌طور مشابه، شما مي‌توانيد حساب كاربري اينستاگرام خود را با فيس‌بوك پيوند دهيد و اجازه دهيد تا هر دو برنامه داده‌هاي محدودي را به اشتراك بگذارند.

اينستاگرام اين اطلاعات را با شركت‌هايي كه بخشي از آن محسوب مي‌شوند به اشتراك مي‌گذارد تا از اين طريق محتواي شخصي و اطلاعات شما براي تبليغات آنلاين يا ساير اشكال بازاريابي مورد استفاده قرار گيرد. شايد اين كار از نظر شما هيچ مشكلي نداشته باشد، اما بايد اين سوال را از خود بپرسيد كه مي‌خواهيد اطلاعات خصوصي‌تان در اختيار شركت‌هاي ديگر قرار گيرد؟

به نظر شما براي جلوگيري از اين اتفاق چه‌كاري مي‌توانيد انجام دهيد؟ استفاده از گزينه دسترسي به ليست مخاطبين، سرعت شما را افزايش مي‌دهد، اما ضروري نيست. با اين حال، اينستاگرام به‌طور پيش‌فرض اين كار را انجام مي‌دهد، بنابراين بايد به پروفايل خود برويد و سپس روي سه‌نقطه ضربه بزنيد؛ از قسمت مخاطبين (Contacts) تيك گزينه Contacts Connect را غيرفعال كنيد. شما مجبور نيستيد با فيس‌بوك وارد حساب كاربري خود شويد؛ بلكه به‌سادگي مي‌توانيد دوستان خود را جستجو و يا از يك روش قديمي كمك بگيريد و حساب كاربري‌تان را به آن‌ها بدهيد.

گوش دادن از طريق ميكروفون

اصلا تعجب‌آور نيست اگر تبليغاتي را مشاهده كنيد كه قبلا آن‌ها را جستجو كرده‌ايد. اين اطلاعات از طريق كوكي‌هاي ذخيره شده در كامپيوتر شما به دست مي‌آيد. اين ممكن است شما را متعجب كند اگر تبليغات شخصي‌سازي شده‌اي را مشاهده كنيد كه در گذشته تنها درباره آن‌ها صحبت كرده‌ايد.

بايد توجه داشته باشيد كه هيچ‌كدام از اين موارد تأييد نشده است، اما اين نگراني در مورد رسانه‌هاي اجتماعي وجود دارد كه به ميكروفون تلفن‌همراه و يا تبلت شما و مكالمه‌هايتان دسترسي دارند و به آن‌ها گوش مي‌دهند. مردم متوجه شده‌اند كه بحث‌هاي آن‌ها به‌عنوان تبليغات استفاده مي‌شود. اين به‌طور طبيعي نگراني‌هاي مربوط به اينستاگرام را افزايش مي‌دهد، به‌ويژه اگر متوجه باشيد كه اين برنامه به‌طور پيش‌فرض، مي‌تواند به ميكروفن شما دسترسي پيدا كند.

لازم به ذكر است كه فيس‌بوك، شركت مادر اينستاگرام، اين موضوع را انكار مي‌كند كه اين اتفاق در سيستم‌عامل‌هايش رخ دهد. فيس‌بوك همچنين اعلام كرده است برند‌هاي تجاري كه براساس اطلاعات جمع‌آوري شده از طريق ميكروفن به تبليغات مي‌پردازند را مسدود مي‌كند. در واقع اين همه مي‌تواند يك تصادف عجيب و غريب باشد!

به نظر شما براي حل اين مشكل چه كاري مي‌توانيد انجام دهيد؟ اگر از كاربران آيفون هستيد كافي است به قسمت تنظيمات (Settings) رفته و از بخش حريم خصوصي (Privacy)، گزينه Microphone را انتخاب كنيد.

كاربران اندرويد نيز مي‌توانند با رفتن به تنظيمات و سپس انتخاب Apps، اينستاگرام را پيدا و تب مجوز (Permissions) را انتخاب كنند.

دسترسي به تصاوير 

اينستاگرام يك شبكه اجتماعي نسبتا خصوصي است. درست متوجه شديد؛ اين برنامه به دوربين شما دسترسي دارد و تنها مي‌تواند به تصاويري كه طي 24 ساعت گذشته تهيه كرده‌ايد، دسترسي داشته باشد. علاوه‌بر اين، شما مي‌توانيد عكس‌هاي گذشته‌تان را بايگاني كنيد، به اين معني كه اينستاگرام به‌عنوان يك سيستم ذخيره عكس، بسيار خوب عمل مي‌كند كه به شما امكان مي‌دهد هر چيزي كه نمي‌خواهيد ديگران ببينند، پنهان كنيد.

به‌طور كلي تا زماني‌كه مجوز‌هاي دسترسي خود را مديريت مي‌كنيد و هنگام آپلود تصاوير اقدامات لازم را انجام مي‌دهيد، اينستاگرام يك مكان مناسب براي ذخيره و به اشتراك‌گذاري عكس‌هاي شماست.
تاریخ به روز رسانی: 2018/02/19
تعداد بازدید: 492
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به استانداری خراسان جنوبی میباشد.
Powered by DorsaPortal